+31 (0)40 236 90 82
info@bluedragon.nl

Contact gegevens

Croy 9
5653 LC
Eindhoven

Informatie aanvraag

dragon talks soon
more about blue dragon
 
Logo Blue Dragon
AnalyseBrand ConceptBrand DesignRealisatie
WebdesignWeb ApplicatiesMobile AppsE-CommerceSocial Media
Online BrandingOnline MarketingOnline Usability
WebspaceWorkspaceStreamingSecurity

Hapert

Technisch perfecte website voor de 'sterkste'

”BRING IT ON.” is HAPERT’s nieuwe pay-off. Ambitions, onze Blue Dragon broer, heeft deze ijzersterke pay-off bedacht en de nieuwe merkidentiteit uitgedacht. Wij hebben een compleet nieuwe website gebouwd, Trees and the Forest, ons andere broertje, heeft alle online campagnes aangepakt.

Deze bijzondere uitdaging hebben we dus met de hele Blue Dragon Communication Group opgepakt!

Offline

Online

introductiecampagne

dealerstrategie

De case

HAPERT aanhangwagens zijn de sterkste in hun soort. Het is daarom ook geen verrassing dat het bedrijf al vele jaren marktleider is. HAPERT wil ook zijn Europese marktpositie versterken. Onmisbaar hierbij is een sterke identiteit, die de kernwaarden tot leven brengt. En laat het nu juist de belangrijkste kernwaarde ‘kracht’ zijn, die niet met de bestaande identiteit verweven is.

Nieuwe merkidentiteit neerzetten

Ambitions ging daarom voor HAPERT een nieuwe identiteit uitdenken. Met als resultaat: een merkidentiteit, die uitgaat van zijn eigen kracht en deze ook uitstraalt. Dat is ook exact waar de aanhangwagens van HAPERT om bekend staan. Bij een gloednieuwe merkstrategie hoort natuurlijk ook een nieuw logo, huisstijl én website. Elke uiting moet “DE KRACHT VAN DE STERKSTE” perfect weten te verbeelden.

Belangrijkste milestones

100%Voor nieuw
webdesign
63% Groei in online
conversie
45% Groei in online
verkoop

De uitdaging

HAPERT’s nieuwe merkconcept doortrekken naar een technisch perfecte website, die ook nog eens multiregionaal en meertalig is. Waarbij de kracht van het merk als een rode draad door de website loopt. En ervoor zorgen dat de nieuwe visuele identiteit door alle internationale dealers consistent wordt uitgedragen. Net zo belangrijk: een online totaalbeleving bieden, die de doelgroep écht aanspreekt. Al deze uitdagingen zijn we maar al te graag aangegaan!

Technische uitdagingen

De grootste uitdaging zat hem in het ontwikkelen van een 100% maatwerk ERP-systeem. De assortimentstructuur is zeer complex en vraagt daarom om een technische oplossing, die geavanceerd én gebruiksvriendelijk is.

Complexiteit van het productassortiment

De complexe opbouw van het productassortiment was een uitdaging op zowel technisch als strategisch vlak. Daarom hebben we eerst een logische en overzichtelijke assortimentstructuur ontworpen, nieuwe modelnamen en typeaanduidingen bedacht, en een nieuwe indeling voor alle opties, accessoires en coderingen gecreëerd.

Alle keuzemogelijkheden in één configurator

Elk type aanhangwagen kun je geheel naar wens samenstellen. Een productconfigurator is hét middel om alle mogelijkheden inzichtelijk te maken. De uitdaging lag in het ontwikkelen van een krachtige configurator, waarin álle processen gevangen kunnen worden. Dat de door ons ontwikkelde configurator succesvol is, blijkt wel uit de verkoopresultaten!

De oplossing

 • Complex ERP-systeem, waarin álle bedrijfsprocessen volledig zijn geïntegreerd
 • Geavanceerde modules voor productbeheer en ordermanagement
 • Gebruiksvriendelijke, multiregionale productconfigurator
 • Backend systeem voor alle dealers
 • Dealerportal met systeem voor orderverwerking
 • Koppeling met PHP-systeem en andere database-systemen
 • Praktische module om campagneresultaten inzichtelijk te maken

Het ontwikkelproces

Direct vanaf de start hebben we HAPERT stapsgewijs meegenomen door alle fasen van het ontwikkelproces. Met onze tussentijds opgeleverde ontwerpen wisten we de klant meteen te overrompelen. De prototypes zijn we vervolgens uitvoerig gaan testen.

User-testing

Binnen het dealernetwerk hebben we uitgebreide usability-tests en A/B-testen uitgevoerd. De testresultaten gaven ons handvatten om de UX, usability en performance te optimaliseren. Met als doel: maximale conversie. Dit onderdeel hebben we samen met Trees and the Forest opgepakt.

Backend development

De ERP-omgeving is aan de backend gekoppeld en vormt het hart van de site. Van productbeheer, ordermanagement, databases, klantgegevens, verkoop- en distributiekanalen, tot het dealerportal, communicatie, content, marketing en promotie: alle onderdelen staan continu in verbinding met elkaar.

Key feautures

 • Geavanceerd e-commerce framework
 • 100% maatwerk ERP-systeem
 • Optimale technische architectuur
 • Database-gestuurde applicatie
 • Veilige code
 • Schaalbare oplossing
 • Makkelijk te onderhouden
 • Slimme koppelingen met frontend

Frontend development

De site hebben we ontworpen volgens de principes van user centered design. Met als resultaat: de website biedt de best mogelijke gebruikerservaring.

Key feautures

 • Adaptief design
 • mobile-friendly
 • Snel
 • Gebruiksvriendelijk
 • Intuïtief
 • Interactief
 • Dynamische elementen
 • Heldere structuur en navigatie

Dealer websites

Voor de dealer websites hebben we een vast UX-design ontwikkeld. De visuele uitstraling kan volledig worden afgestemd op de identiteit van elke dealer. Het bestelsysteem communiceert direct met de centrale database en kan uitgebreid worden met extra services en producten, die niet onder HAPERT vallen.

Verschillende dealers beschikken al over het nieuwe webdesign en zijn zeer enthousiast over het ontwerp, de uitstraling en de gebruiksvriendelijkheid van de site. Daar zijn we natuurlijk best een beetje trots op!

Het eindresultaat

De nieuwe website van HAPERT is meer dan alleen een weerspiegeling van de nieuwe merkidentiteit. Het bedrijf beschikt nu over een complexe bedrijfskritische applicatie, die volledig keten-geïntegreerd is. Alle ondersteunende systemen, software en koppelingen dragen concreet bij aan het integraal stroomlijnen van alle bedrijfsprocessen.

HAPERT wil nóg groter worden

Het bedrijf wil de komende jaren de verkoopkracht versterken, hogere omzetdoelstellingen behalen én internationaal meer marktaandeel veroveren. Wij hebben een platform ontwikkeld, waarmee HAPERT zijn ambitieuze doelen écht kan waarmaken. Hiermee geeft het bedrijf een duidelijke boodschap af aan de concurrentie: kom maar op!

(Koppeling) Partners